20 Nisan 2016 Çarşamba

İslâm’a Göre Hizmet Nasıl Olmalıdır?


İslâm’a Göre Hizmet Nasıl Olmalıdır?

 

 

Öncelikle şu bilinmelidir ki Emri bil maruf, Nehyi anil münker yapılmazsa toplum yozlaşmaya başlar ve bozulur. Bunun için Müslümanlar olarak en büyük vazifelerimizden biri iyiliği emretmek, kötülükten de insanları ve kendi nefsimizi alıkoymaktır. Tebliğ yapılmadan bir toplum felah bulamaz. Bir toplumun felah bulmasını, kurtulmasını Allah TeâlA hazretleri tebliğin yapılmasına bağlamıştır. Kur’ân’ı Kerim’de “İçinizden bir cemaat bulunsun ki, dini ve dünyevî faydalara davet etsinler, iyiliği emretsinler, kötülüklerden de nehy etsinler, işte ancak felaha erenler bunlardır.”

Tebliğ metodunda dikkat edilmesi gereken en önemli gâyelerden biri ise yapılan tebliğ’in sadece Allah rızası için olması gerekmektedir. Şu kesin olarak bilinmelidir ki, Tebliğ eden kişi iki şeyden berî olmalıdır. 1-Madde 2-Politika

Tebliğ edecek olan bireyler nereye giderlerse gitsinler ilk sözleri; “Bizim maddî ve siyasî hiçbir derdimiz yoktur, sırf Allah rızası için sizleri ziyarete geldik” olmalıdır.

Çünkü maalesef senelerce kimileri, bazı Müslümanları ziyaret etmişler ama bu ziyaretler ya politik ya da maddi beklentilerle olmuştur. Tebliğ ve irşad ekibinin asla böyle bir niyeti, düşüncesi ve dertleri olamaz, olmamalıdır.

Eğer yaptığımız işlerde, madde-politika-siyaset vb. çıkarları göz önünde bulundurmadan sadece Allah rızası için yapmaya çalışırsak elbet Allah yardımını bizden esirgemez.  Rabbim hepimizi HİZMET adı altında siyasî ve maddî çıkarları olan insanların şerrinden korusun. Ve bizlere Sunnetullah’a uygun olarak tebliğ ve hizmet ehli olan kişilerden olmayı nasip etsin.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder