25 Mart 2016 Cuma

Kitap Tavsiyesi:Ana Hatlarıyla Yahudilik, Hristiyanlık ve İslâm


Sizinle bu aralar okuduğum ve çok beğendiğim bir kitabı paylaşmak istedim. Yahudilik Hristiyanlık ya da Budizm gibi dinlerle ilgili araştırmalar yapmayı ve farklı dinlerin de tarihçelerini okuyup bilgi sahibi edinmeyi çok seviyorum.

Bana göre inandığımız dinler dışındaki diğer dinleri de öğrenmekte büyük önem taşıyor. Çünkü “Bir dini savunmak, diğer dinleri iyi bilmeye bağlıdır.” Bir Müslüman, “İslâm’ın ibadet ve inanç esaslarını diğer dindekilerle mukayese etmedikçe, İslâm’a olan şükür ve övgüyü hakkıyla takdir edemez.”

Bu yüzden her Müslüman için İslâm dışındaki dinleri de mukayese edebilecek kadar bilmek özellikle yaşadığımız asırda çok önemlidir.  Bu kitap İslâm dininin, ibadet, ahlâk, hukuk vb. açılardan diğer dinlere üstünlüğünü çok anlaşılır şekilde açıklamış aynı zamanda günümüzde ihtiyacımız olan bir çok önemli konuya değinmiş.

 Özellikle kitabın son bölümü olan “Misyonerlik” kısmında Misyonerlerin Gayesi, Günümüzde Misyonerlik Faaliyetleri, Misyonerlerin Yetiştirilmesi, Misyonerlerin Çalışma Metotları gibi bir çok önemli konu çok sade bir dille açıklanmış.

İslâm’ı savunabilmek diğer dinleri iyi bilmeye bağlıdır. Bu yüzden bu kitabı Dinlerle ilgili bilgi sahibi edinmek isteyen herkese kesinlikle tavsiye ediyorum.
 
Kitap: Ana Hatlarıyla Yahudilik, Hristiyanlık ve İslâm     Yazar: Dr. Erdoğan Baş, Salih İnci

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder