14 Mart 2016 Pazartesi

İnsanlar Neden İslâm'dan Nefret Ediyor?


İslâm, her türlü sapıklık, eğrilik ve kusurdan uzak son derece mükemmel bir düzendir. İslâm, her türlü problemi en adilce ve hakça ortaya koyup çözen bir dindir.

“İslâm âlemine yaşanan İslâm”, Arap Yarımadası’nda; cahiliye içinde yaşadığı zamanlarda olduğu gibi bugün de insanlara tamamen yabancılaşmıştır. Hatta bununla da kalmamış, bugün İslâm âlemi dediğimiz coğrafya da yaşayan birçok insanda İslâm’dan nefret eder olmuştur.

İslâm’a savaş açanların, düşman olanların ya da İslâm’a karşı önyargı da bulunanların bir tek basit nedenden dolayı İslâm’a tahammülleri yoktur; İslâm dinine göre insanların yönetimi Allah’ın elindedir. Hâlbuki günümüzdeki rejimler, yönetim işini kendileri yüklenmek isterler.

Halk ise, İslâm’a olan düşmanlıklarında bir sürü değişik anlayışlara sahip gruplar halinde İslâm’dan nefret ederler. Mesela, “aydınlar” Haçlı ve Siyonizm’in İslâm’ı kökünden silmek için oluşturduğu her türlü tuzağın kuklalarıdır. Bu “aydınlar”, emperyalist devletler gibi İslâm âleminden İslâm gerçeğini silmeye, insanları İslâm’dan habersiz bırakarak kalplerine İslâm’a karşı bir sürü şüphe sokmaya ve İslâm’dan nefret eden bir nesil yetiştirmeye çalışırlar.

Bu düşüncelere sahip olan insanlar, İslâm’ın gericilik olduğunu, insanları geri bıraktığını, uygarlaşmaya, yükselmeye ve ilerlemeye engel olduğunu, aynı zamanda uygarlaşmak için tek çıkar İslâm dininden uzaklaşmak olduğunu insanların kafalarına sokmuşlardır.

İnsanların zihinlerini zehirleyen Batı Medeniyetinde ve kültüründe yetişen, iyilikle kötülüğü birbirinden ayırmaya yetecek muhakemesi olmayan bir sürü “aydın” yetişmiştir. Kafaları sözde ilim ve kültür dolu, ancak Allah yolundan uzaklaşmış, kendi ülkelerinin sahip olduğu asıl kültürü yavaş yavaş yıkmaya çalışan “aydınlar” büyük bir akılsızlık içindedir.

Yazarlar, edebiyatçılar, romancılar, radyo ve televizyon programcıları, sinemacılar ve diğer birçok kimse bugün İslâm’dan nefret ediyor. Evet gerçekten nefret ediyorlar. Çünkü onların büyük kazanç sağladıkları ticaret; insanların âhlakını bozmak, genç erkeklerin ve genç kızların cinsel duygularını kabartarak onları birbirlerine yakınlaştırma ticaretidir. Aynı zamanda istekleri gibi mallarına mal katma, bol kazanç, faiz, eğlenceli hayat yaşama imkânlarını, İslâm ellerinden alacağı için İslâm’dan nefret ederler. Tabi ki böyle yaşam tarzı süren ve buna alışmış olan insanlar, böyle bir hayatı yasaklayan İslâm dininden hoşlanmayacaklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder