12 Mart 2016 Cumartesi

İslâm'da Kadın-Erkek İlişkisi

İslâm dini her konuda olduğu gibi kadın-erkek ilişkilerinde de orta yolu bulmuştur.  İslâm insanın cinsel yönünü Hristiyanlık ve Yahudilikteki gibi görmezden gelip bu alandaki ihtiyaçlarını yok saymaz. Tam tersine, meşru bir yolla bu isteğe izin verir. Bu nedenle İslâm’da evlilik teşvik edilmiştir. Ama Hristiyanlık ve Yahudilikte cinsellik meşru sayılsa da her zaman pis olarak kabul edilmiştir. Hatta kimi zaman meşru yoldan bile cinsellik yasaklanmıştır. Örn; Kiliseler de papazlara yasaklanması gibi. İslâm her zamanki gibi insanın fıtrî ihtiyaçlarına perde çekmemiş meşru yollarda buna izin vermiştir. Ancak İslâm dini, bazı sapık ideolojilerin yaptığı gibi insan vücudunun isteklerine baskı yapmamış ve bu istekleri tiksindirici olarak görmemiştir. İnsanın fıtrî ihtiyaçlarına konulan yasaklar bir süre sonra insanları daha da sapıttırmaktadır. Örnek vericek olursak; manastırlarda dehşet verici bir sürü rezalet ortaya çıkmıştır. Rahipler ve rahibeler arasında her türlü cinsel bozukluğu görmek artık günümüzde mümkündür.

“Kaynaşmanız için size kendi (cinsi)nizden eşler yaratıp aranızda sevgi ve merhamet peyda etmesi de O’nun (varlığının) delillerindendir.” Rûm 30/21

Günümüzde, her türlü iletişim araçlarıyla kadına rahatça ulaşılmasını sağlayan tuzaklar kuruldu. Kadın sözüm ona özgürlüğüne kavuştu… Bu ahlaksızlığa yardımcı olabilecek her türlü (kitap, radyo, sinema ve televizyon gibi) fitne yayan güçler bu ahlaksızlıkları desteklemek için yayıldı. Önceleri ahlâkî hükümler, cinselliği ancak evlenmek suretiyle meşru kılmıştı. Çünkü nikâh denilince akla ilk olarak babalık müessesesi gelir ve nikâh ile babalık birbirinden asla ayrılmazdı. Babanın çocuğundan sorumlu olması ancak nikah ile olabilirdi. Bugün ise cinsel ilişkilerle bir nesil yetiştirmek arasındaki ilişkiler tamamen kopmuştur. Erkek ile kadın aralarındaki ilişkiler tamamen kopmaya başlamıştır.

Günümüz insanlara cinsel ilişkileri tahrik edici ve zinâyı yaygınlaştırıcı etkiler sunduğu için, meşru yoldan yapılacak evliliğe engel olan pek çok yol açmıştır. Erkeklerde evlenme yaşı bazen 30’a kadar ulaşmakta ve bu son derece normal kabul edilmektedir. İnsanın cinsel isteklerle galeyana gelmekten kurtulmasına ve nefsine hakim olmasına artık imkan yoktur. Daha evvel fazilet olarak kabul edilen iffet ve namus, bugünkü toplumda alay konusu olmuştur. Güzelliklere güzellik katan hayâ anlayışı ise kenarda kalmıştır. Erkekler, işledikleri ahlâksızlıkları anlatmakla iftihar ediyor, kadınlar ise sözde bazı haklar isteyerek son derece rezilce maceralar hususunda erkeklerle birlikte oluyor. Evlenme döneminden önceki kadın-erkek arkadaşlığı artık örfî bir hal almıştır.

Modern Toplumda Evlilik

Modern toplumda evliliğe, mutluluk ve sevgi açısından değil sadece cinsel ilişki açısından bakılmaktadır. Bundan dolayı evlilik gerçek değerini bulamamaktadır. Gerçek mutluluktan, hayattan ve yeni bir nesli üretme sevgisinden mahrum olduğu için bu tarz evlilikle ölüme mahkumdur. Artık aile hayatı yok olmaya başladı. Nesil, göz önünde bulundurulmadığı için geçici evlilikler rağbet görmüş, helal-haram demeden serbestçe anlık birleşmeler artmış bulunmaktadır. Kadının ve erkeğin ahlakî seviyesi gittikçe düşmektedir. Erkek her türlü haram ilişkiye yönelmiştir, kadın da evlenmeden önce cinsel ilişkilerle erkeği teşvik etmiş ve  bunların sonucu olarak boşanmalar artmıştır. Geriye kalan çocukların terbiyesini de kreşler üstlenmiştir.

Bu cinsel bozukluğun insanda, ve toplumda meydana getirdiği felaketleri ve çağdaş cahiliyenin bu konudaki rezilliklerini görüp gözümüzü dört açmamız gerekir.

Batı da Cinsellik

Bugün batı ülkeleri gibi maalesef doğu ülkeleri de, bu cinsel arzuları tatmin etmeyi alabildiğince serbest bırakmış hatta bunu teşvik edici bir hale getirmiştir. Cinsel özgürlüklere büyük imkan sağlayan ülkelerde gün geçtikçe cinsel sapıklıklar artmakta ve ciddi problemler ortaya çıkmaktadır. Özellikle televizyon ve internet aracılığıyla büyük bir sektör haline gelen fuhuş, yayılarak insanlar için son derece doğal bir hale gelmiştir. Homoseksüellik ve lezbiyenlik alabildiğince yayılmış ve cinsel ahlâk artık tamamen çökmüş durumdadır. Porno filmler herkesin istediği takdirde rahatlıkla ulaşılabilir hale gelmiştir.

İnsanların hayatlarını felç eden bu problemlerden, rezilce düşüncelerden kurtulabilmeleri için İslâm’dan başka bir kurtuluş yolu yoktur. İnsan tüm bu câhilî problemlerden sadece İslâm’a sarılmakla kurtulabilir. İnsanları şehvetlerine tapmaktan kurtarıp özgürlüklerine kavuşturan İslâm’dan başka bir nizam mı vardır? İnsanlar Allah’ın dininden uzaklaştıkça şehvetlerinin esiri oluyor. Erkek ve kadın arasındaki ilişkileri en güzel şekilde düzenleyen İslâm’dan başka bir düzen mi vardır? İslâm insanın şahsiyetini yeniler ve ortaya çıkartır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder