26 Şubat 2016 Cuma

Günümüzdeki Yanlış Eğitim Sitemi (Kesinlikle Okunmalı)

Maalesef günümüzde beni en çok üzen etkenlerden biri ise yanlış eğitim sistemi. Bu yanlış eğitim sisteminin İslâm ümmetinin büyük dertlerinden biri olduğu kanaatindeyim. Hepimizin bildiği gibi "İlim her Müslümana farzdır" ama hangi ilim?.. Farz olan ilim hangi ilim acaba, bunu hiç düşündük mü? Yoksa hiç düşünmediğimiz için mi bu kadar erteliyoruz? 
 Çağımızda anne ve babaların üzerine büyük bir sorumluluk düşerken, nedense anne ve babaların tek hedef ve gayeleri evlatlarının "DÜNYALIK" ilimlerini hedeflemek oluyor. Hiçbir anne-Baba'nın evlatlarına hem dünyalık hem ahiretlik ilim vermesi gibi niyetleri yok. Şimdiki nesiller batı sisteminin bize sunduğu şekilde İslâm'dan bir haber yetişiyor. Anne ve babaların rahatlığına ise diyecek söz bulamıyorum. "İlk okul bitsin, öğrenir, lise bitsin, öğrenir, ee o kadar okudu, üniversite şart!!" Genelde üniversite okurken de biriyle tanışıp evlenme ihtimali çok yüksek oluyor. Sonrasını siz düşünün. Daha sonra öğrenir, daha sonra yapar diyen annenin çocuğu acaba anne olunca, kendi çocuğunu nasıl yetiştirecek? İşte bizim neslimiz böyle bozulmaya mahkum durumda.
Ümmetin hali boşvermişlikle her geçen gün daha da kötüye gitmekte. Bunun için üzerimize düşen en büyük vazife işe kendimizden başlamaktır. Daha sonrada toplumumuzu bilinçlendirmek ve Emri Bi'l-Marufta bulunmaktır. Müslümanlar olarak ilk hedefimiz İslâm'ı iyi bilmek olmalı.
Lise ve Yüksek Okullarda öğrencilere doğru bir eğitim verilmiyor. Öğrenciler öyle şeylerle uğraştırılıyor ki, bu onların çabalarının, enerjilerinin ve vakitlerinin çoğunu kuşatıyor. Bunun yarısı, din ve dünyaları için doğru harcansa çok daha hayırlı bir toplum yetişir.
Aynı şekilde çağın silahıyla donanmak lazım. O da kültürdür. Bizler Müslümanlar olarak hem dünyevî hem de uhrevî ilmi aynı anda alabilmek için büyük uğraşlar vermemiz gerekir. Bu da mücadele ve çalışmakla olur. Bir genç sakin, güçlü problemsiz bir toplumda yetiştiğinde ümmetiyle ilgilenmekten çok kendisiyle ilgilenir. Hiçbir ızdırap duymadan boş işlerle uğraşır ve eğlenir. Ama bu genç düşmanları tarafından gasp edilmiş kültürünü ve benliğini farkına varırsa, hürriyetini, kendi kültürünü almak için çabalar. Bizde günümüzde bu örneği düşünerek kendi kültürümüzü ve dinimizi kaybetmeme adına kendimizi her yönden geliştirmeliyiz. İşte o zaman kendi nefsimizi düşünmekten çok ümmetin içinde bulunduğu durumu düşünüp, ümmetin dertleriyle dertlenmek en büyük amacımız olur. Bundan dolayı eğitim ve öğretimi ıslah etmek, İslâm şeriatına uygun bir toplum oluşturmak önemli hedeflerimiz arasında olmalıdır. Gayemiz, İslâm'ın hükümlerine iman eden, hayatın her alanında İslâm'ın güzellikleriyle benzemeye çalışan yeni bir nesil yetiştirmektir. Sonuç olarak hepimiz doğru bir eğitim almaya çalışmalı, tercihlerimizi iyi yapmalıyız. Kendi nefsimizi zor ve ağır işlerle imtihan edip, nefsin şehevî isteklerine, kötü alışkanlıklarına ve âdetlerine gem vurmalıyız. Omuzlarımızda sorumluluk yükünü hissedip, derslere ve eğitime koşmalıyız.
Allah Teâlâ geçmiş milletlerin tarihini bizlere aktarmak suretiyle bazı ders ve ibretler almamızı ister; Şunu bilmeliyiz ki; HAYATA UMUTLA SARILAN BİR MİLLETİN ÖLMEESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR! Bu yazıyla birlikte yeni eğitim sistemine yeni umutlara Bismillah...!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder