24 Aralık 2016 Cumartesi

Hepimizin Ortak Davası Kudüs🕌💕

Dünyaaanııın en güzel selamıyla Selamun Aleyküm 💗😍

Kudüs.. 3 haremden üçüncüsü, 
Peygamberlerin ayak bastığı, onları bağrına basan mukaddes şehir..
İslam'ın ilk kıblesi.. Miracın ilk menzili..
Sahib-i Burak'ın ziyaretgâhı.. Kudüs.. 

Bugün sizlere hepimizin ortak davası olan Kudüs'ü anlatacağım. Ben bu yazımda sizlere Kudüs hakkında bilgi vereceğim. Bundan sonra da Kudüs'le ilgili yaşadığım anıları sizinle daha detaylı olarak başka yazılarımda paylaşacağım inşAllah. 
Malesef artık günümüzde Müslümanlar olarak davalarımıza ve miraslarımıza sahip çıkmıyoruz. Ecdadımız bize nereleri miras olarak bırakmış, dinimiz açısından nereler önemli, nereleri görüp gezmemiz gerekiyor hepimiz bu konularda çok bilinçsiziz. Bana göre Kudüs dünyada görülmesi gereken ilk yerlerden biri. Kudüs bizim davamız, ecdadımızdan kalan en güzel miras bize Kudüs. 
Rabbime şükürler olsun ki bu genç yaşımda bana mescitlerinin üçüncüsü olan Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmemi nasip etti. 

Kudüs Bizim İçin Neden Önemli 

Kudüs Müslümanlar gibi Hristiyan ve Yahudiler açısından da çok değerli bir şehirdir. Yahudiler için Rabbin dünyayı yaratmaya başladığı yer.. Hristiyanlar için mahşerin, dirilişin mekanı.. Müslümanlar için ise ilk Kıble, Miracın basamağı ve en kutsal hatırası..
 Kudüs İlk kıblemiz olan Mescidi Aksa'yı yüreğinde barındırır. Rasullah'ın İsra ve Miraç hadisesine şahit olmuş mucize dolu şehirdir Kudüs. Yüce Allah, Kur'anı Kerim'de şöyle buyurur; Kulunu, kendisine birtakım ayetlerimizi göstermek için bir gece Mescidi Haram'dan çevresini mübarek kıldığımız Mescidi Aksa'ya yürütenin şanı pek yücedir." (İsra, 17/1)

 Resulullah (a.s.) bir hadisi şerifinde şöyle 
buyurmuştur: "Yolculuk ancak şu üç mescidden birine olur: Benim şu mescidime, Mescidi Haram'a ve Mescidi Aksa'ya." (Müslim, Kitâbu'l-Hacc, 15/415, 511, 512) 

 Hadisten de anlaşılacağı üzere Kudüs'ü ziyaret etmemiz hepimizin üstüne bir borçtur. 
 
Kudüs'e Sahip Çıkmalıyız.. 


Yüce Allah, Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor: "Allah'ın mescidlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı kılan, zekatı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler onarabilir. İşte bunlar doğru yola erenlerden olabilirler." (Tevbe, 9/18)
 Mescidi Aksa bize Peygamberimizden kalan 3 mescidden biridir. "Bu ayete göre Müslümanlar olarak Mescidimize sahip çıkmalıyız. En az Mescidi Haram, Mescidi Nebevi kadar da Mescidi Aksa'nın değerini bilmeliyiz. Şükrü Eda edilmeyen nimet geri alınır, bizlerin Mescidi Aksa'nın şükrünü eda edebilmemiz ancak onu ziyaret etmemizle olur."

Kudüs Sadece Arap Davası Değildir! Bütün Müslümanların Ortak Davasıdır..!!!

Kudüs ve Filistin davası sadece Filistinlilerin veya Arapların değil bütün Müslümanların davasıdır. Bugün Filistin topraklarında o toprakların bağımsızlığı, Kudüs'ün ve Mescidi Aksa'nın kurtarılması için mücadele eden bir tek kişi olmasa bile Müslümanların yine de bu davaya sahip çıkmaları gerekiyor. Nitekim Selahaddin Eyyubi, Kudüs'ü ve Mescidi Aksa'yı bu inanç ve şuurla haçlılardan kurtarmıştı. Bugün hala Filistin ve Kudüs meselesine bir Arap meselesi olarak bakılıyor. Artık bu düşüncenin değişmesi ve "ben Müslümanım" diyen herkesin o kutsal mekanların bağımsızlığı için sürdürülen mücadeleye destek vermesi gerekiyor.

Kudüs Bize En Güzel Miras 

Kudüs şehri tarihte olduğu gibi günümüzde de Müslümanların bir aynası niteliği taşımaktadır. Dolayısıyla bu mukaddes şehrin ve o şehrin bağrında barındırdığı kutsal mirasın siyonistlerin işgali altında olmasından bütün Müslümanların rahatsız olması gerekiyor. İman hassasiyeti taşıyan her Müslüman, Yüce Allah'ın mübarek kıldığını bildirdiği mekanların yeniden İslami kimliğine kavuşmasında kendinin de mutlaka bir sorumluluğunun olduğunu bilmelidir.. 

 Tarihi Gerçekler Haykırır;

Kudüs, Hz.Ömer adaletinin belgesidir.. Selahaddin Eyyubinin vicdanıdır. İslam Medeniyetinin hafızası, Yavuz Sultan Selim Han'ın fermanıdır. İbrahim Halilullah diyenleri kucaklayan Osmanlı şefkatidir. Kanuni'nin rüyası, Abdülhamid Han'ın davasıdır Kudüs. Öyle bir dava ki, nicedir yürek sızlatmakta..🕌💕

Uyanık Olmalıyız! 

Bizler uyanık olmalıyız. Kudüs'ü hedef alanların oyunlarına gelmemeliyiz. Kudüs sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın ortak değeri ve mirasıdır. Biz Türkler için ise sadece kutsal bir şehir değil, 400 sene bilfiil huzur içinde himaye ettiğiniz bir Osmanlı hatırasıdır. Kanıyla canıyla savunup Kudüs uğruna 25 bin şehit veren bir neslin torunlarıyız biz..
 
Bütün Avrupa'yı gezmiş Müslümanlara Kudüs dendiğinde "sakınnnn!! Oralarda bombalar patlıyor" demesinin sebebi, uluslararası güçlerin yaptıkları planların işlediğine işarettir. Oraları bizlere unutturma politikası, akıllardan dünyanın en özel noktasını silme, ehemmiyetsiz gösterme sonra da acımasızca bu mirasa konma planları... bu sinsi oyunları bozmanın yolu, bilmekten.. okumaktan.. fark etmekten.. şuurlu olmaktan geçiyor. 

Lütfen!!!!!!!

Lütfen artık üzerimize serpilmiş bir asırlık bu ölü toprağını atalım. Başımızı kaldırıp sahip çıkmamız gereken mirasın farkına varalım. Oradaki her on eserden sekizini yaptırmış ecdadımızın miraslarına sahip çıkalım.. dört elle bu özel yeri hatırlamaya ve bu mübarek mekana sahip çıkmaya çalışalım.. sıklıkla Kudüs'e gidelim.. çevremizdekileri gitmeye teşvik edelim.. 
Bire bin İhsan edilen o topraklarda bulunmuş peygamberler, sahabeler, nice din büyükleri, yüzyıllarca o toprakları eserleriyle donatmış, hayırsever insanlar gözünüzün içine bakıyorlar. "Gelin ve buralara sahip çıkın" diyorlar.. davamıza sahip çıkmak için bir adım atalım... elimizden ne geliyorsa yapalım.. gerekirse yazın çıktığımız tatillerden, kışın gidilen kar tatillerinden feragat edelim.. sırf Allah rızası için Kudüs'e ziyarete gidelim.. bir düşünün her Müslüman bu bilinçte olsa hiç işgal altında kalır mı o topraklar? Hepimiz davamıza canımızla, malımızla, kanımızla sahip çıksak hiç bukadar zulüm görür mü kardeşlerimiz? Hepimiz etrafımıza, eşimize, çocuğumuza bu şuuru verebilsek hiç yalnız kalır mı peygamberler diyarı? Öyleyse davamıza sahip çıkalım.. gerekirse giyimimizden, yediğimizden, içtiğimizden fedakarlık edelim ama yeter ki Kudüs'ü yalnız bırakmayalım..

Davamıza ve mirasımıza sahip çıkabilme duasıyla.. 

CANIMIZ, KANIMIZ SANA FEDA EYY AKSÂ!! 

Filistin davasının bir Arap davası olmadığını anladığımızda başlayacak bütün çabalarımız... ve bir gün Aksa'da özrgürlüğüne kavuşacak.. 💗💗

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder