27 Aralık 2016 Salı

İsrail-El-Halil şehri, Halilurrahman Camii.. (beni ağlatan şehir) 😞🕌🕍

Her zamanki gibi dünyaaanın en güzel selamıyla Selamun Aleyküm💕 
Bugün size Kudüs gezimizde ziyaret ettiğimiz ve beni çok duygulandıran bir şehirden bahsetmek istiyorum.. hüzün şehri.. EL-HALİL.. 

El Halil (Arapçaالخليلal-HalilİbraniceחֶבְרוֹןHebron), Batı Şeria'daki %15-%20 oranında İsrailişgal bölgesinde ait bir şehir El-Halil.. Resmi olarak Filistin'e bağlı.. Musevilerin 4 kutsal şehrinden biri.. Şehirde 120.000 Filistinli ve 600 İsrailli yaşar.. 

El-Halil direnişin başkenti.. El-Halil çok kez işgal alında kalmış Peygamberler diyarı.. 

HÜZÜN DOLU ŞEHİR.. 

Mekke, Medine' ye gidenleriniz bilir, İslam'ın izzetini hissedersiniz Mekke, Medine'de.. El-Halil'de ise tam tersi İslam'ın zilletini hissediyorsunuz.. yapılan zulümleri, haksızlıkları, aşağılanmayı, hakir görülmeyi, iliklerime kadar hissettim El-Halil'de.. 

Bize ait olan yerlerin İsrail askerleri tarafından korunması, Müslümanlara yapılan.hayvan muamelesi, Müslüman evlerinin restore edilmesine izin vermeyişleri, insanların iş imkanı olmaması, bütün geçimini dilenmekle temin eden Müslümanların halleri.. daha kelimelere söylemediğim bir sürü buruk hayatlar.. ama herşeye, her zorluğa, her imtihana rağmen yüreklerdeki İMAN aşkı.. TESLİMİYET dolu yürekler.. işte böyle bir şehir El-Halil.. insanı kendinden, Müslümanlığından utandıran şehir.. 

Halil Şehrinde İşgal Altında Olan Filistinli Çocuklar.. 

 


Halil Şehrinde İşgalci Siyonistler.. 

El-HALİL'DE BULUNAN (Halilurrahman) bir diğer adıyla İBRAHİM CAMİ.. 

Halilurrahman Camii, Hz. İbrahim ve ailesinin kabirlerinin bulunduğu Atababalar Mağarası (machpelah mağarası) üzerine kuruludur. 1206 yılında yapılan mabed, önemli bir yere sahip. Eski Ahit’te anlatıldığına göre caminin altındaki mağara, eşi Hz. Sare’nin vefatı üzerine Hz. İbrahim tarafından satın alınır ve Hz. Sare buraya defnedilir. Hz. İbrahim, Hz. İshak, eşi Rifka ve Hz. İshak’ın oğlu Hz. Yakup da buraya defnedilir.. Cami 1994’e kadar tamamen Müslümanların denetiminde kalır. Ancak 1994 yılında Amerikalı köktendinci bir Yahudi, namaz kılmakta olan insanların üzerine ateş açar ve çok büyük bir katliamda bulunur, bu katliam 48 kişinin ölümüne sebep olur. İsrail de bu olayı bahane ederek şehrin bir kısmına ve caminin yarısına el koyar. Günümüzde caminin yarısı sinagog olarak kullanılıyor. Hz. İshak ve eşi Rifka’nın mezarları Müslüman tarafında, Hz. İbrahim ve eşi Sare’nin mezarları iki bölümün ortasında, Hz. Yakup ile eşi Lea’nın mezarları ise Yahudi tarafında yer alıyor.

Camii'nin içindeki kabirlerin fotoğrafları.. 

İbrahim (a.s)'ın Kabri.. 

 

İbrahim (a.s)'ın eşi Sare validemizin Kabri..

 

İshak (a.s)'ın Kabri..

 

İshak (a.s)'ın eşi Rıfka validemizin Kabri.. 

 


Ve Camii'nin dışında birde Hz. Yusuf'un kabri bulunuyor.. güzel yüzlü Yusuf (a.s)'ın Kabri...

 


Ayrıca Halilurrahman Camiinde beni en etkileyen şeylerden biri ise Âma bir Hafız'ın Kur'ân Tilavetiydi.. herkesi ağlatan o âma HAFIZ... 

 

.. 

El-Halil yazım bu şekildeydi.. inşAllah istifade edebilmişsinizdir.. bir sonraki yazımda Görüşmek Üzere.. 💜📚✍🏻️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder